Marked

Familiedag med marked

9Q1Y1422.JPG

Lørdag på dagtid står som alltid i familiens tegn. Vi har aktiviteter som hele familien, helt fra de minste barna til beste- og oldeforeldre, kan samles rundt for å ha en trivelig stund sammen.

Innbyggere fra hele byen har i flere år sluttet opp om arrangementet, noe vi setter stor pris på.

Det er selvfølgelig gratis adgang til hele området under familiedagen, og vi tar heller ikke betalt for at du skal delta på noen av aktivitetene som foregår på området mens familiedagen arrangeres.

Her er noe av det vi bruker å fylle dagen med:

Marked

Hvert år er det marked på lørdagen. Her kan byens og distriktets kremmere komme og ha en salgsstand hvor de får vist fram, og solgt, de produktene de har å tilby. Dette er et svært populært tiltak hvor det er mulig å gjøre ett kupp for de som er interessert i ulike typer av brukskunst.

Stigebil fra brannvesenet

marokko2011-1640.jpg

Ett av våre mest populære tiltak er at brannvesenet kommer med en av sine brannbiler. Her har barna mulighet til å bli med opp i høyden for å se området i fugleperspektiv. Her er det nok fare for at det blir litt kø.

NB: Forbehold om at brannvesenet ikke må på utrykkning.

Leker for barna

Siden dette skal være en familiedag for HELE familien, også barna, legger vi mye arbeid i å skaffe aktiviteter hvor nettopp de minste skal kunne utfolde seg i ulike former for lek. Her vil du finne hoppeslott, ballspill, gladiatorkamper, sumobryting, og andre ting som aktive barn liker å holde på med. Mye av dette vil være ting som barna kanskje ikke opplever til daglig, men som de likevel deltar på som om det var den naturligste del av livet.

Hesteridning

marokko2011-1665.jpg

Svært mange er interessert i hesteridning. Som en konsekvens av dette ønsker vi selvfølgelig å gi barna mulighet til å prøve dette.

Også her må en påregne litt kø siden dette har vært et svært populært tiltak i mange år.

Cafe

marokko2011-1639.jpg

Skal en holde ut noen timer, er det klart at en må ha noe godt til kaffen. Nordlandet IL stiller som alltid opp med salg av kaffe, brus, vafler, kaker, pølse og brød, og annet godt som man kan nyte sammen med resten av familien.

Underholdning

Det er ikke bare på kveldstid at det foregår ting på Marokkoscenen. Også på dagtid har vi massevis av underholdninginnslag. Her kan du oppleve alt fra små barn, ungdommer, og mer erfarne artister som hver på sin måte bidrar til at dagen også får kulturelle innslag i tillegg til alt det andre vi har å by på.

Årets marokkaner

marokko2011-1721.jpg

Selv om vi nå har blitt en festival med besøkende fra hele Kristiansund og omegn, har vi ikke glemt hvor vi kommer fra! :)

Hvert år kårer vi Årets Marokkaner. Dette er en person, eller bedrift, som vi føler har bidratt til å sette Marokko på kartet på en god og positiv måte.