Valkyrien Allstars

elg julejam.jpg
Info.png

Valkyrien Allstars ble etablert i 2002 og består av Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid. Trioen spiller hardingfele og synger, med Tuva som ledende vokal. Inspirasjonskilden var spellemann og plateprodusente Hallvard Kvåle. Med seg i bandet har de til vanlig Magnus Larsen på bass og Martin Langlie på trommer.

Musikken de fremfører har rot i det norske tradisjonsmiljø, men ved selv å eksperimentere og blande stiler og sjangere, har de utviklet sitt eget lydbilde og “sound”. Dette gjør musikken både nyskapende og internasjonal. De elsker å leke seg frem til nye varianter, men alltid med respekt for det genuine. Sangen gir det musikalske bildet en ytterligere dimensjon ved å kombinere stev- og kveder-tradsjon med et litt mer urbant og rocka uttrykk. Tekstene er til dels hentet fra kjente forfattere, men også her blander de mål og form for å skape sitt eget uttrykk.

Valkyrien Allstars har sitt hjerte i folkemusikken og sin sjel i den kreative videreformidling. Nettopp derfor makter de å få stadig nye tilhørere til å fornemme hvordan musikken kan bergta. Ikke bare fordi den rykker i dansefoten, men rett og slett fordi den vibrerer i den enkeltes følelsesstreng. I improvisasjonens ånd lar de seg inspirere av så vel blues og jazz, som reggae og rock. Musikalsk pågangsmot og ungdommelig driv bidrar til å gi begrepet folkekultur en ny betydning og levende musikk et nytt innhold.

Det er VA sitt mål og håp at ingen skal føle seg upåvirket av innholdet og de minner samtidig om at musikk ikke kjenner alder eller grenser – kun frimodigheten av et åpent sinn.

Valkyrien Allstars kom til finalen i NRKs Kjempesjansen og mottok Grappas Debutantpris samt turnerte med Rikskonsertene i 2006. Året etter ble de nominert til Spellemannsprisen som “Årets Nykommer” og kåret til “Årets Folkemusikkartist” under Folkelarm i Oslo 2008. I 2009 har de i tillegg til en rekke festivaler i Norge, holdt konserter i blant annet Holland, Danmark, Sverige, Ukraina og Russland. Høsten 2009 slapp de sitt andre album “TO MÅNER” og i desember vil bandet gjøre en turné i Japan. I 2010 planlegges bl.a. en rundreise i Norge og tur til Russland og USA.