RETURN

return marokko.jpg
Info.png

Return har holdt på i godt over 30 år! Her er en oversikt over de viktigste hendelsene:

1 9 8 0
Fire gutter fra Stange gikk sammen og dannet bandet Polish. De øvde i en låve og de forbipasserende likte å innbille seg at det dreide seg om øving til NM i motorsag. Det skulle vise seg i ettertid at dette bandet skulle bli et av Norges best-selgende rockeband gjennom tidene.

1 9 8 3
Bandet endret navnet til Return. Vokalist Knut Erik Østgård, gitarist Steinar Hagen, bassist Tore Larsen og trommeslager Øyvind Håkonsen startet da en enorm suksess som et av Norgeshistoriens mestselgende rockeband gjennom tidene.

1 9 8 5
Gjennombruddet kom med singelen Sheila som solgte 1000 eksemplarer og gjorde Return til Norgesmestre i Rock.

1 9 8 7
Albumet To The Top ble utgitt og solgte omtrent 25.000 eksemplarer – og det var utrolig bra den gangen. Samme år ga de ut singelen “Sing Me A Song” som debuterte med en sjuendeplass på Norsktoppen – og ikke nok med det, den lå også på Norsktopplista i over et år.

1 9 9 3
Etter seks år med konstant spilling og med like mange utgitte album, ville bandet ta seg en pause fra musikken. De ville finne igjen gløden som de hadde i 1985 sa de… Pausen ble lang for fansen…

2 0 0 0
Omtrent åtte år etter, dukket bandet opp igjen med albumet The Best Of Return. Albumet solgte omtrent 70.000 eksemplarer og Return la ut på en mini turne til en hyllest for fansen gjennom alle år. Med fulle hus og jublende fans Norge rundt – Return hadde funnet tilbake 80-tallsrocken igjen og fansen var storfornøyd. Som en takk for en langvarig suksess – utga de albumet Return Live med et opptak fra Hamar Mart’n 2000. De gjorde dette fordi de ville at fansen skulle huske hvordan Return låt når de reiste rundt på samfunnshusene og uteplassene i Norge.

2 0 0 4
Return var stadig på farten og spilte for fansen der ute. I tillegg var de også i studio for å demo-innspille låter til en muligens ny plate. Under en konsert på Kapp den 25. juni 2004, gjennomførte Return to nye låter – Save The Heart og Every Little Step – for første gang live. Vinteren 2004 gikk Return i studio for å spille inn et helt nytt album. Ferden gikk til Space Valley Studio og sammen med Henning Ramseth produserte de det nye albumet som fikk tittelen “Return” og som ble klart for salg 6. juni 2005.

2 0 0 7
Return gjennomførte et akkustisk live-opptak i ærverdige Hamar Teater. 2 0 0 8 “Best of…Both Worlds” ble utgitt. Albumet inneholdt en ny Best Of-CD med gamle Return-hits og et akkustisk live-opptak fra 2007 på DVD.

I dag:
Return er fortsatt "på veien" og spiller rundt omkring i hele Norge for fulle hus! Publikum kommer til å få oppleve en hittparade som spenner over hele bandets lange karriere. Det advares herved om høy allsangfaktor, og at faren for å dra hjem med en hes stemme i aller høyeste grad er til stede...